Saturday, September 23, 2023

Ако нямаш...имаш!

 Привет, клиенти на моят емоционален ресторант. Следващите редове са не да прокламирам самотата, а по-скоро приятелски да напомня на всички вас(а и на мен) да не забравяме себе си преди всичко. Птиците може да умират сами, но нека преди това да поживеем, а? Та, сервирам :

- Ако някога нямаш кого да прегърнеш, имаш себе си. Прегърни се, но не с онези дрешки с дългите ръкави(нека не стигаме до тях), а прегърни съзнанието си. Имаш нужда. Винаги.

- Ако някога няма кой да ти се усмихне и да направи денят ти по-хубав, имаш себе си. Излез на слънце.То винаги ще е там да те стопли и да ти се усмихне. При това напълно безплатно. Дори и да го няма, Майката Природа ще те дари с нещо друго, което ще е равностойно на усмивка. Въпрос на вътрешни възприятия. Тя винаги ни обича ако я третираме подобаващо.

- Ако някога няма кой да ти каже, че изглеждаш добре с новите си дрехи, имаш себе си. Погледни се в огледалото ама директно отгоре до долу и хубаво се виж. Другите не са огледало на самият теб. Ти си отражение на себе си.

- Ако някога няма кой да уважи теб и делата ти, имаш себе си. Дължиш уважение на себе си и стига да не правиш нещо, което носи вреда, прави го без да очакваш оценка от друг. Често няма да получиш отношението, което очакваш, но ако си сторил добро, то си победил. Другите са загубили. И времето си в цъкане с език и критикуване, и възможността си да са на твое място и да направят света по-добър.

- Ако някога нямаш кого да целунеш за "лека нощ", имаш себе си. Целуни факта, че изобщо тази вечер ще си легнеш необезпокояван и няма да се притесняваш, че например нямаш покрив над главата си или че нямаш с какво да се завиеш.

- Ако някога няма кой да ти сготви топла храна, имаш себе си. Сготви си я сам. Чувството е също толкова приятно, тъй като си направил усилие за своето собствено благоденствие.

- Ако някога нямаш на кого да кажеш "обичам те", имаш себе си. Кажи го на себе си сърдечно, защото никой, запомни го, никой няма да те обича толкова безпристрастно, колкото теб самия ако успееш да стигнеш до този етап в живота си.

- Ако няма кой да ляга до теб всяка вечер, имаш себе си. Припомни си, че много хора по света нямат даже легло и възглавница. Бъди благодарен на това. Само не отвивайте крачета, дами, защото демоните дебнат под леглото. Не, не говоря за себе си. Най-добре заголете дупе и им кажете : "цуни ме отзад, демоне!" . Не, пак не съм аз този демон под леглото.

- Ако някога нямаш с кого да правиш секс, имаш себе си. Тъй де. По един или друг начин, но друга ми е идеята тук. Прочети книга. Да, нищо не може да замени този универсално красив и нежен момент в който две тела се сливат в едно цяло, но знанието може да замени празната глава. Мастурбирай мозъкът си. 

- Ако някога няма кой да те заведе на лекар, имаш себе си. Пий витамини, храни се добре, обличай се подходящо за времето навън, пази се и много рядко ще ти се налага да посещаваш медицинско лице. Или поне на това се надявам. 

- Ако нямаш с кого да тренираш и това ползваш за извинение, че не го правиш, имаш себе си. Никой няма да направи набирането/вдигне щангата вместо теб. Да, може да е мотивиращо да имаш компания, но самият ти си вършителя на действието и е хубаво да намериш начин(а не извинение) да се ритнеш по дупарката да го направиш сам. Удовлетворението е още по-голямо. Гарантирам ти.

- Ако някога нямаш с кого да пушиш една тютюнка и да споделиш каквото ти е на душа, имаш себе си. Запали. На спокойствие и обмисли хубаво сегашното си ментално състояние. Да, често имаме нужда от друго мнение за да избистрим ситуацията си, но също толкова често е възможно да стане още по-голяма мътилка. Затова първо пробвай да разнищиш всичко сам. 

- Ако някога нямаш рамо на което да си изплачеш мъката, имаш себе си. Стегни се и стига си ревал. Пък ако толкова ти е зор, купи си пет кила лук, нарежи го и си изреви очите. Ще ти мине определено.

- Ако някога нямаш с кого да идеш на почивка, имаш себе си. Отпусни се на дивана, пусни си хубав филм и просто си почини от целия свят за малко. Заслужаваш и това мисля.

- Ако някога няма кой да ти каже, че се гордее с теб, имаш себе си. В свят на омраза, безхаберие и гняв, гордей се от себе си, че не си част от всичко това. Пази си психиката, но и не стой безучастен.

- Ако някога няма кой да ти каже "честит рожден ден" , имаш себе си. Всеки ден в който си жив и здрав ти е "честит рожден ден" и не забравяй да го цениш и да си го честитиш. Когато и да ти е последният, купи си торта или си направи. Не забравяй и този ден да го отпразнуваш, защото нищо не е било напразно.

- За финал : Ако някога нямаш къде да отидеш...ела на себе си!

Самотата е едно от най-ужасните неща, които могат да се случат на едно живо същество, но има едно нещо, което не бива да забравяме : с неправилните хора и неправилните възприятия за себе си, отново ще сме сами. А това е може би по-страшно и депресиращо. 

No comments:

Post a Comment